24 Nisan 2012 Salı



Destur Demeyin Seks'ime
, Sansür Vursan Nafile

Seks konusu hakkında yazma fikri nerden icap etti diyorsanız, bende derim ki neden icap etmesin acep? hayatımızın, hatta doğanın en önemli işlevi olduğu için olmasın sakın! bence ondandır. Birde seks herşeyden uzaklaşmak için en iyi kaçış yoludur. Bunu ifade etmeme gerek yok bile. Bu psikolojik midir bilmiyorum bilimde nasıl tarif ediliyor ama acayip bir ucuz terapidir. Bence insanlar açık sözlü olamıyor bu konuda çoğu zaman ama insanın belli saatler başı aklına en çok seks geliyordur, tabi işkolik ve benzeri gibi takıntılı hastalığınız yoksa aklınızdan kolay çıkmaz derken: "Seksi ifa edenin huzru saadeti mütevellit olur" diyerek edebi bir cümle ile seksi birleştirip çünkü; seks bir birleşim yoludur değil mi:) anlamayanlara birde böyle empoze edeyim dedim.

Yazıma başlarken dahi hemen bir tepki algılaması durumunun oluşabileceği düşüncesiyle karşı savunma cümleleri kurdum. Ama bu ülkemizde böyle işliyor bir baskı, bir ayıplama, örf-adet çatışmasınında içinde bulunduğu bir utangaçlık söz konusu oluyor saçma bir şekilde. Oysaki böyle olanlar, böyle düşünenler nasıl dünyaya geliyor? nasıl o beyni ve fikri kullanma yetisine sahip oluyor? seks ile meydana gelen sıralama ile başlangıç-giriş- ve sonucunda da sen oluyorsun bu kadar basit. bu olaydan böylesine çekinerek bahetmenin toplum içinde tabi yerine göre konuşulmasında aksi bir duygu beslemenin kendi kendini bastırmak ve kandırmak diye nitelendiririm.

Doğanın bir çok canlısına sunulmuş bu "doğal nimeti" diyorum çünkü öyle, su içmenin ve ona ihtiyaç duymanın doğallığı kadar normal bir eylem olduğu aşikar, tabi bazı hastalık ve rahatsızlık etkeni dahilinde konuşmuyorum o farklı bir konu yani bu güzel olay bazıları için mutzuluk veren bir merkeze dönüşmüş olabir sağlıksal nedenlerle.

Seks konusunda sayfalarca yazılar, değerlendirmeler ve örneklemeler yapılabilir ama zaten herkes bu konuda aynı ya da farklı bilgilere sahip. İşin uzmanlarıda orda burda konuşuyor, yazılıyor çiziliyor. Üstelik bu konuda ülkemizin bir değeri var değil mi Haydar Dümen daha ne olsun. Ama ben derim ki boş verin herkesin "dümen"i kendine:). Aslında bende seks konusunda değineceğim ve belirteceğim ayrı ve farklı konularda var ama bu yazımda kafaları fazla bulandırmak istemiyorum kısmet ise bir başka yazımda bahsederim.

Takındığım bir iki konu var bu hususta birincisi, Okan Bayulge'nin genellikle eğlence programlarında bilinçli olaraktan ortamı ısındırmak için sarf ettiği seks vb. kelimler. Neden Okan'ın programından söylediği bu basit kelimeden yola çıkıyorum çünkü; bir blog yazarı olarak gözlemlerim, çok az dış ortam, genel biçimde televizyon ve sosyal medya olarak şekilleniyor. Bu konuyuda dile getiren tek adam Okan Bayulgen, bu yüzden ondan giriş yapıyorum.

Okan bir konuğuna erkek ya da kadın ayrımı yapmadan ifade ediyorum "seks" gibi kelimleri soru ya da başka bir şekilde sarf ettiğinde hemen ellerini ağızlarına götürerek "aaaa ne kadar ayıp şimdi" gibi karşılık veriyorlar. Ee adama demezler mi sen hiç mi seks yapmadın ya da bundan sonra yapmıyacak mısın hespini bıraktım sen bu yaşına kadar leyleklerle geldik hikayesine mi inandın hey insan!

Okan böyle sorular yönelttiğinde konuk öğrencilerin olumlu tepkisi artıyor o an studyoda. Nedeni azgınlıklarından değil bu doğal olayı en çok benimsediğimiz yaşlarda kapalı olarak üstü örtülmeye çalışırken bir tv programında üstüne bastırarak dile getirilmesi onların pozitif reaksiyonda bulunmalarına yol acıyor. Bu bir çok programda yapılmıyor onlara da hak veriyorum seks meks dediklerinde Rtük'ten ceza alma korkuları içlerinde oluşuyor ama örnek verecek olursam, Oka'nın son Medya Arkası köşesinde ekrana geldiği gibi bir programda kadının çorabı kesiliyor erotikçe, Rtük bu olay hoşuna gitmiş olmalı ki ses etmiyor etmemeli zaten ama zamanında trtde yayınlanan "Tosun Paşa" filminde Adile Naşit'in "hamam" bölümün sansürlemesi toplumsal ahlaka yardımda bulumaksa, Rtük'ün o progama karışmaması çıkar alışverişinde olduğunu ya da ben bazı populer kesimi karşıma almayayımda bana da dokunamasın ucu gibi bir düşünce besliyorsa go and fuck ulan o zaman derim. Demek ki onların işi kelamda, sözde bir go and fuck de bak ne oluyor belgesellerde kuşlar ölüyor.

Yani seks desek ayıp seks televziyonda!

Bu cümle,rap müziğini icra eden "Ceza" bir parçasında çok güzel dile gertiriyor. Parça bir çok konudan bahsediyor kadının önemi, amerikan kültüründen farklı olduğumuzu vs gibi. ve birazda işi dalgayada alarak vurgulamış. Ceza'nın bir kaç kelimesini seçerek bu konuya ilişkin paylaşmak istiyorum her ne kadar ruhumun gıdasını rock kültüründen karşılayarak beslensemde, rap müziğininde bazı konuların anlatıcı yönünü en iyi ifade eden müziklerden olduğunu düşünüyorum.
Okan'ında programına konuk olmuş rap icratcılarından killa hakan ve ceza'nın düet yaptığı Delight parçası:
-Ayrıca bu klip yayınlanan kanallarda bazı sözleri sansürlenmiştir. Ben sansürsüz video klibini paylaşıyorum bu şarkı Rtük'e gelsin! :

ANLAMADIĞIN DİLDE KAFAYI SALLA
GÖT DESEM AYIP GÖT TELEVİZYONDA!



Takındığım ikinci hususta kısaca bahsetmem gerekirse seks yaparken bir çok sorunumuzu o an ki olaya taşımamamız yani işi eve götürmemek gibi yani onun gibi bir şey. Örnek verecek olursam, insan sevişirken gelecek, para vb. detayları neden düşünmez. Asıl o anda iken vicdan devreye girip seni dürter ama sen hadi lenn diyerek bamm.. gerisini size bırakıyorum benden bu kadar yorum sizin sayın okuyanistler.

Yazımda bir çok kez hatta baya baya seks ifadesini kullandığımın farkındayım bilerek mi yaptım evet:). Neyse son olarak Seks ağırlıklı bir konu hakkında bu yazıyı sizle paylaşırken, hem cinsellik ve seks konusunda bilimsel, ilişkisel, ana konu olarak yaklaşmadığım için aydınlatıcı olsun diye hemde Belki ilgisini çeken olur, bir şey alır, uygular, sevinir, bayasosyalkuş adamsın falan diyenler olur bu da belli mi olur. bu yüzden bazı haber bloglarının linklerini paylaşımda bulunmak istiyorum. Blogcu blogcunun yazısına muhtaçtır:) =

http://blog.milliyet.com.tr/cinsel-bilgiler--cinsellik-hakkinda-hersey-burada----/Blog/?BlogNo=207747

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/416296.asp

2 yorum: